Nasze przysmaki




Placek rozbójnika



Placek ziemniaczany serwowany z tradycyjnym gulaszem wieprzowym i zestawem surówek.



Karkówka prosięcia, grule, surówki, zestaw sosów





Kaszanka swojska



Smażona na patelni z cebulą , przyprawiona dzikim majerankiem, podana z ogórem kiszonym i pajdą wiejskiego chleba.



Żebra wieprzowe



Wyśmienite pieczone zebra miodem zaciągane, ułożone na kapuście z grzybami, z dodatkiem gruli.



Kotlet de volaille



Pierś z kurczaka wypchana masłem, smażona na głębokim oleju, podana z grulami i zestawem surówek.



Naleśniki z serem z rodzynkami i suszoną żurawiną, obsmażane na maśle





Tatar z łososia



Świeży łosoś nożem siekany z jabłkiem, cebulką, kaparami i korniszonami podany.



Schabowy z patelni



Tradycyjny kotlet ze schabu w chrupiącej panierce, grule, surówki.



Wątróbka drobiowa



Delikatna wątróbka drobiowa smażona na patelni z duszoną cebulą i jabłkiem, podana z pajdą wiejskiego chleba i ogórem kiszonym.



Lody waniliowe z gorącymi malinami





Polewka dobrucka



Własna kompozycja z przedniej wołowiny i świeżych warzyw.



Korytko dla czworga



Zestaw mięs pieczonych i grillowanych: golonka, żeberka, karkówka, biała kiełbasa, kapusta z grzybami, grule, surówki, sosy.



Golonka pieczona



Pyszna wieprzowa golonka na kapuście z leśnymi grzybami, grulami, chrzanem i musztardą.



Pierogi ruskie



Własnego wyrobu, z nadzieniem z sera i ziemniaków obsmażane na patelni.



Szarlotka z pieca









O nas       Oferta Karczmy       Menu       Galeria       Wirtualny salon       Dojazd       Kontakt